Onze dagbesteding & activiteiten

Wij bieden diverse activiteiten, dagbesteding en projecten, allemaal in overleg met de deelnemers en gericht op groei binnen de eigen competenties. 

 

Voor het geven van workshops, de houtbewerking en de horeca werken we met certificaten. Als je hierin voldoende vaardig bent, wordt dit beloond met een certificering.

Workshops

Er kunnen workshops worden geboden door en voor kwetsbare burgers. De workshops hebben verschillende thema's. Voorbeelden: macramé, veilingkisten opknappen, schilderen, armbanden maken, zeepjeshangers maken en mozaïeken; vaak naar eigen inbreng.


Projecten

Wij hebben regelmatig projecten waaraan iedere deelnemer zijn steentje bijdraagt, o.a.

  • - poppenhuis maken
  • - kamerschermen maken
  • - een groot houten ganzenbord
  • - lampen maken

Dit alles van herbruikbare materialen. Wij zijn regelmatig op zoek naar recyclebare materialen. 


Horeca

Wij eten gezamenlijk tussen de middag. Iedere week wordt er iets gebakken, waardoor je ook hierbij allerlei vaardigheden op kan doen. We werken met certificaten, zodat de deelnemer weet aan welke vaardigheden nog gewerkt kan gaan worden. Tegelijkertijd kunnen er dagjesmensen langs komen die wij desgewenst voorzien van koffie met gebak of een lichte lunch.


Houtbewerking

Het voorbereiden van alles wat in de workshops nodig is en het maken van stellingen etc. vaak met sloophout en steigerhout. Uiteraard onder begeleiding van deskundigen.

 

Ook houten schuifdeuren en plantenbakken voor de verkoop.


Creativiteit

O.a schilderen, tekenen, handwerken, kaarten maken en naaien.


Administratief

Op onze dependance in het Spijkerkwartier is het mogelijk je eigen administratie op te starten of bij te houden tevens is het mogelijk je te helpen bij budgettering of schuldsanering. Onder deskundige begeleiding wordt je wegwijs gemaakt en wordt er hulp geboden bij het voeren van een eigen administratie. 


Huiswerkbegeleiding, taalstage

Na een schooldag is het fijn als er iemand even meekijkt en helpt bij het plannen van leermomenten naar tentamens/examens, en hulp bij het maken van samenvattingen. Voor statushouders gebruiken wij speciale technieken, die hen helpen bij het leren van de Nederlandse taal.